Skäm bort dig själv med besök på spa i Tällberg

13 januari 2022 Lily Hansen

editorial

Att besöka ett spa är som balsam för såväl kropp som själ. Med utgångspunkt i bad i perfekt tempererat vatten kan du nå total avslappning. Grunden till det vi idag kallar spa lades för mycket länge sedan. Det är således inget nytt att vi mår bra av såväl varma som kalla bad. Såväl i det antika Grekland som i Romarriket användes bad flitigt för välmående och behandling, och på våra breddgrader beskrivs badstugor redan i litteratur från 1500-talet. 

Välj hur ditt spabesök ska se ut

Ett modernt spabesök kan bestå av allt från en avslappnande stund i en bubbelpool och bassäng, till bad i kombination med olika typer av behandlingar. Låt dina egna behov och önskemål stå i centrum för hur du utformar din spaupplevelse. De olika typer av behandlingar som erbjuds kan till exempel vara diverse varianter av massage. Det kan vara allt från massage med heta stenar eller jetstråle i ett badkar, till klassisk helkroppsmassage, kanske med en doftolja för en extra sinnlig upplevelse.

Ansiktsbehandling är också något som många spaanläggningar erbjuder, precis som manikyr och pedikyr. Många gånger finns det också speciella behandlingar som vänder sig till gravida och är anpassade för den gravida kroppen. Ett spabesök kan bli en extra härlig upplevelse om du delar den med en vän, partner eller kanske familjemedlem. Det blir en välkommen paus i vardagen med möjlighet att umgås lite extra. Många gånger finns det möjlighet att boka behandlingar för bägge samtidigt i samma rum. 

 

image

 

Spa i Tällberg

Det finns många olika typer av spaanläggningar runtom i Sverige. Antingen kan det finnas en i närheten av hemorten eller så kombinerar man sitt spabesök med en lite längre resa, kanske kan det bli en riktig liten semesterweekend. För den som söker spa i Tällberg går det fint att besöka Åkerblads hotell: https://akerblads.se/