Du kan alltid ringa en låssmed i Göteborg

24 mars 2022 patrick pettersson

editorial

Pust, det var det nattskiftet det. Äntligen slog klockan fyra på natten och det är dags att bli avlöst för att gå hem och lägga sig. Ingen är ute den här tiden på dygnet. Det är så lugnt och tyst på stan. Nu ska det bli skönt att krypa ned i sängen och sova ända fram till lunch, kanske lite till. Men där, utanför din dörr, blir du ståendes. Var är nycklarna? Borta. Kan du ha glömt dem på jobbet? Kanske. Bäst att kolla.

Du ringer till din kollega som dock låter meddela att det inte finns några nycklar kvar på jobbet. Inte som tillhör dig i alla fall. Då är det bara att bita i det sura äpplet. Nästa samtal behöver bli till en låssmed i Göteborg. Åh, nämndes det inte att det var i Göteborg du bor i? Det är nämligen ganska viktigt för historien. Eftersom låssmeden du ska ringa befinner sig i samma stad. Googla “låssmed Göteborg” om du vill veta mer.

 

låssmed

Alltid beredda

Kan man verkligen ringa en låssmed efter klockan fyra på morgonen? Vilken stackars låssmed är det som vill bli väckt då för att rycka ut och bryta upp låset på din dörr? Ingen, antagligen. Det är därför de arbetar jour. Så att de ska kunna vara redo att rycka ut när du behöver dem som mest och så att de inte behöver få sin nattsömn störd. 

Folk låser ute sig hela tiden. Det är sådant som händer, inte mer med det. Det måste dock finnas en beredskap för det. Och det gör det, tack vare låssmederna. Till din lokala låssmed kan du alltid ringa om du råkar ha blivit av med nycklarna på väg hem från jobbet. Även om klockan är fyra på morgonen. Det är ganska skönt att ha med sig i bakhuvudet om olyckan är framme.