Ät grönt på restaurang

Grönsaksoppa, quorn, quinoa med bönor, falafel och linsgryta. Alla dessa maträtter har en sak gemensam och det är att de är vegetariska.

 

Antalet människor som väljer bort köttet har stigit kontinuerligt under de senaste 20 åren i Sverige. De ändrade matvanorna har lett till att både restauranger och matproducenter har försökt följa trenden så gott de kan. Allt fler uteställen som serverar mat inkluderar vegetariska rätter i sina menyer då dessa blir allt mer avancerade och smakrika.

 

Att äta grönt på en restaurang är ingen ovanlighet nuförtiden. Man behöver ju inte ens vara en vegetarian för att beställa grönt ute. Idag kan man avnjuta en perfekt stekt quornburgare som faktiskt är saftigare än den traditionella. Vad sägs om en ovanligt god och krämig spenatlasagne med utsökt sås på en krog nära jobbet? Eller en restaurangmiddag med fyllda tomater med svamp och nötter. Varianterna är oändliga.

 

 

Restauranger för alla smaker

 

Aldrig har det varit lättare att välja en restaurang som passar ens smak.  Urvalet är speciellt stort i storstäderna. Letar du efter en vegetarisk restaurang i Stockholm eller vill du äta grekisk mat i Malmö så kommer du inte att ha några problem med att hitta det perfekta stället som passar din smak.

 

Exotiska menyer

 

Idag är det väldigt vanligt att restauranger kör olika fusions som det modernt heter. Menyerna består av en härlig blandning mellan olika matkulturer och specifika råvaror. Det är lätt att hitta en maträtt som har sin grund i svensk husmanskost men är berikad med något italienskt eller ännu mer exotiskt. Att blanda ihop matstilar och rätter är något relativt nytt och väldigt populärt i restaurangbranschen. Sådana blandningar ger ofta mer smak och man blir alltid överraskad av det ovanliga och smakrika resultat man får serverat framför sig.

Så oavsett om du är vegan, vegetarian eller helst äter kött så kan restaurangerna förnöja med coola och unika rätter.