Val av förskola i Malmö

21 oktober 2021 patrick pettersson

editorial

Det lilla livet i magen sparkar och lever runt i stort sett hela dagarna. Snart är han eller hon här och livet kommer vara förändrat för alltid. När man får barn tänker man ofta att man inte alls kommer förändras särskilt mycket. Men förändringen är oundviklig. Nu ska man till exempel välja förskola till sitt barn, hantera utvecklingsfaser och vaka nätter. Livet kommer att bli annorlunda, så är det bara. 

När det gäller vilken förskola barnet ska gå på så tänker nog många att det är väldigt långt till den dagen kommer. Barnet är ju inte ens fött än. Men faktum är att valet av förskola, eller i de flesta fall ansökan till förskola, bör göras så snart barnet har kommit ut och fått ett personnummer. 

Om man inte gör sin ansökan om förskola i malmö, till exempel, i tid ja, då riskerar man att mista sitt första val. Kanske till och med andra valet. Så för att vara säker på att få en förskola till sitt barn som man vill ha, så måste man göra ansökan så tidigt som möjligt. 

 

Olika förskolor

Det finns många olika typer av förskolor att välja på. Självklart spelar avståndet mellan hemmet och förskolan och själva området kring förskolan också roll i valet. Men för de flesta föräldrar är det också viktigt vilken typ av utbildning barnet får på förskolan. 

Det finns till  exempel kristna förskolor, och det finns förskolor som arbetar och driver runt förskolan med hjälp av föräldrarna. Där behöver man som förälder vara beredd på det extrajobb det innebär. Man har då ofta ansvar över städning och liknande någon vecka i halvåret. 

Oavsett vilken förskola man väljer till sitt barn så vill man att barnet ska bli väl omhändertaget och sett. Att gå på magkänsla när det är dags att välja förskola är en bra idé.