En plantskola för dig

27 september 2021 william eriksson

Älskar vi våra trädgårdar och tomter? Jaa, det gör vi. Majoriteten av alla som väljer att bo i villa gör det för att få grönytor. De av oss som saknar de möjligheterna vill gärna ha balkong att sätta växter på – eller odla lite smått. Längtan efter, och fascinationen för, växter är ständigt närvarande.

Vi är också alla olika förstås. Där någon är lyckligast över att få syssla med trädgårdsarbete dagligen under säsongen vill en annan ha något mer lättskött. En vill ha ut mat från trädgården medan andra vill se blomprakt. Återigen andra vill ligga i en hammock och se på molnen till ljudet av susande lövverk i närheten.

Vad vi kan hitta i en handelsträdgård?

Egentligen skulle det bli en kortare beskrivning om vi valde att berätta vad vi inte kan hitta. En modern plantskola har allt du kan önska dig och lite till. Allt ifrån potatis till skiraste luktärtor.

Saknar man gräsmatta kan du köpa en. Eller jord och gräsfrön om man är den mer ostressade typen. Fruktträd och bärbuskar. Glöm inte heller bort alla de redskap som gör livet och trädgårdsarbetet lättare. Har du problem med att utföra fysiskt arbete kan vissa handelsträdgårdar också erbjuda arbetskraft.

 

Livet i det gröna ger mer

För dig som bor i lägenhet brukar ofta balkongen vara oasen. Där kan man leva sommarlivet och ha det gott. Lite beroende på läge och om det finns tak eller inte fungerar det också fint för mindre odlingar. Bär och tomater funkar för de flesta och vissa odlar även lite potatis.

Återigen finns det man behöver hos handelsträdgården. Växter som fungerar för balkongodling, krukor och allt annat som behövs för att du ska kunna njuta. Såklart vill du också ha det grönt och blommigt. Det är vackert och roligt och ger mer privatliv gentemot grannar och förbipasserande.

Fler nyheter