Valet av hamburgare i Östermalm kan få oanade konsekvenser

16 maj 2022 jonas olsson

editorial

Kalla det snabblunch eller fyllekäk. Alla gillar en god hamburgare när de blir hungriga nog. Roffe var inget undantag. Men nu befann han sig i en stadsdel han inte var van vid: Östermalm. Det var jobbet som tagit honom dit. 

Egentligen hade han tänkt gå hem direkt efter AW:n, men de andra ville vidare. Och Roffe var inte sen med att hänga på. Särskilt inte eftersom chefen var en av de drivande, och Roffe hade siktet inställt på att stiga i graderna på företaget. Det var väl känt att det då gällde att hålla sig på rätt sida om chefen.

 

Viktigt att äta ordentligt – hamburgerpaus på AW:n

Roffe hade några glas innanför västen, men det var absolut ingen fara. Han var noga med att alltid hålla sig på rätt sida om gränsen när han var ute och festade med kollegorna. Han hade vandrat runt på jakt efter en bra hamburgare ett bra tag, innan han fick syn på den perfekta grillen.

Själv var Roffe van vid köerna till gatukioskerna på Södermalm. För att köpa en hamburgare i Östermalm var det en helt annan klädkod som gällde, insåg han. Inte en enda trasig jeansbyxa – här var det kostymer i långa rader. Helt klart var han inte den enda after workaren som behövde få något i magen.

 

Hamburgare

 

Chefer gillar också hamburgare

Roffe hade avvikit från sitt sällskap för att han inte ville äta på klubben de varit på. Han hade slängt en blick på menyernas priser och tänkt: Aldrig i livet. Bättre att gå iväg och äta någon annanstans och komma tillbaka senare. 

Men vem var det som stod ett par platser fram i kön, om inte Roffes chef, ute i exakt samma ärende! Blickarna möttes, och efter ett trevligt samtal över två saftiga, prisvärda hamburgare var Roffes befordran i hamn.