Solfilm i Växjö

17 april 2019 jonas olsson
Solfilm i Växjö

Har du hört talas om solfilm? Begreppet förekommer även som fönsterfilm och det är alltså en plastfilm som appliceras endast på glasrutor. Den är tillverkad speciellt för att kunna klistras på glas och har flera olika funktionsområden.

Fönster-, eller solfilm i Växjö likt alla andra ställen används mycket för att täcka bilglas då de ger ett bra insynsskydd och väljs oftast i mörka färger. En annan form av skydd som solfilmen kan ge är mot glassplitter. Om du har otur och ditt bilfönster spricker så kan filmen fungera som skydd så att glasbitarna inte skadar någon i bilen och används därför ofta som inbrottsskydd.

 

Skydd mot UV-strålning

En solfilm, som namnet självt antyder, är något som skyddar mot solen. Den begränsar nämligen sol- och UV-strålningen som glaset släpper igenom. Är du på jakt efter ett företag i Växjö som erbjuder solfilm men även kan hjälpa till med helfoliering, bildekor, installation av stenskottsfoliering och tryck på textil så är Best Of Wrapping ett bra val. Besök dem här: https://www.bestofwrapping.se/.

Solfilm hittar du i tonade färger men om du skulle föredra en genomskinlig variant så finns det givetvis ett sådant utbud också. Förutom sina värmedämpande egenskaper kan solfilm även fungera som insynsskydd.

 

Solfilm fungerar som insynsskydd

Idag erbjuds det fönsterfilm som kombinerar både sol- och skyddsfilm i ett. En sådan variant passar väldigt bra för kontor med stora glasväggar. Att applicera en välvald fönster- eller solfilm kommer att ge medarbetarna den välbehövliga distansen och avskildheten som varje arbetsplats kräver. En praktisk aspekt är att filmen kan appliceras endast på delar av väggarna vilket både kan bevara rymligheten samtidigt som den skapar avskildhet.

Varianterna är många. Det är bara att välja rätt solfilm, anlita ett företag som applicerar den åt dig och må bäst!