Jakten på ett liv utanför bekvämlighetszonen

07 oktober 2021 Mikael Barani

editorial

Världen blir på något sätt både oändligt stor och precis lika liten när man har ett klart mål här i livet. Det är som att ens eget liv blir en punkt där paradoxer möts och det omöjliga och det möjliga inleder en brottningskamp med varandra.
Ena stunden känns det som om att man likt Atlas bär världen på sina skuldror medan gravitationen upphör i den andra och man svävar.

I skogens centrum

Jakten är ett sammanhang där detta blir enormt uppenbart. Från den första spiken i adrenalin när man inser att det finns en chans till att faktiskt skjuta ett djur till att man landar skottet… eller missar. Känslan är nästan obeskrivligt intensiv när hela den där stora skogen kryper ihop och ryms i siktet från https://www.osthammarsjaktoskytte.se/.

Vi människor behöver nog känna den där känslan mer än vad vi kan tro. Att känna att vi verkligen lever och att saker faktiskt står på spel.

För vi lever i ett samhälle där allt är väldigt vadderat och mjukt vilket inte är särskilt bra för oss i längden. Vår historia är nämligen fylld av risktagande och utmaningar – två fenomen som vi allt ofta ryggar tillbaka för idag.

Kanske är det dags att du finner ett sätt för hur din värld kan bli lite mer av en paradox då och då. För det är när man befinner sig med ena foten utanför ens bekvämlighetszon som det börjar kittla i själen. Det är då livet börjar kännas ”på riktigt” och man känner att saker och ting faktiskt står på spel.

Ofta har livet en förmåga att förr eller senare också trycka ut oss i denna zon när vi verkligen behöver ta nästa steg i tillvaron. Naturligtvis är det skönare om man kan föregå detta tvång med ett frivilligt val att anta utmaningen som står inför en.

Det känns bättre för samvetet också.