Rensa hemma

18 mars 2019 Martha Andersson
Rensa hemma

Idag är det många som säljer av saker och kläder som inte passar dem längre. Istället för att slänga eller lämna in någotsånär värdefulla föremål och kläder kan du tjäna en slant när du säljer dem via auktionssajter och i facebook-grupper. Här nedan följer en snabb liten guide att ha i huvudet när det är dags att rensa hemma: 

1. Hur länge sedan var det jag använde produkten/klädesplagget? Kan du inte minnas, då är det dags att rensa bort. Känner du däremot att produkten/klädesplagget kanske kan komma till användning, skriv upp objektet i ett litet anteckningsblock. Efter ett halvår kollar du i blocket och bockar av vad som används och rensar bort övrigt. 

2. Behåller du något enbart av dåligt samvete, på grund av att det var en present, arvegods eller dylikt. Sälj det! Ingen blir gladare av att du magasinerar något du egentligen inte tycker om. 

3. Vad gäller objekt/klädesplagg med högt affektionsvärde får du skapa regler som känns rimliga just för dig. Till exempel kan du bestämma dig för att du får behålla så mycket som ryms i en flyttlåda. Resten får du rensa bort. 

När du genomfört din rensning är det dags att fota och lägga ut kläderna och sakerna på internet till försäljning. Kom ihåg att nästan allt går att sälja till ett rimligt pris! Ta bra och fördelaktiga foton, men var ärlig med eventuella skavanker på produkten – det tjänar du på i längden. När dina saker blivit sålda är det dags att paketera. Slå in känsliga föremål o bubbelplast och var hellre för försiktig än tvärt om. Sedan vill du naturligtvis skicka paket billigt. Jämför olika alternativ och välj det som passar dig bäst. 

När allt väl är iväg-skickat och pengarna insatta av dina kunder är det bara luta sig tillbaka och njuta av känslan av ett väl utfört arbete.