Pumpservice som inte bara pumpar vatten i Göteborg

19 november 2021 patrick pettersson

editorial

Det började nog bara med att man inte orkade ösa och bära längre. Någon tröttnade helt enkelt och bestämde sig för att lösa problemet. Så kanske han klev ner i en gyttjepöl och sjönk ner med hela foten. När han skulle dra upp den igen var det svårt. Det var ett väldigt motstånd men sen sög det till med en väldig kraft när han fick upp foten. Den kraften skulle gå att använda. 

Kanske var det så det började men förmodligen inte. Men väldigt många bra uppfinningar har börjat på liknande sätt. Hur som helst så har det funnits pumpar i Göteborg väldigt länge och vad vi än tror så kan vi inte klara oss utan dem.

 

image

 

Men pumpar i Göteborg kanske haft en särställning eftersom sjöfarten är så viktig

Göteborg är en sjöfartsstad. Det har byggs stora och små båtar på skeppsvarven och i fiskhamnen kommer det dagligen in färsk fisk och färska nykokta räkor. I oljehamnen står cisternerna fyllda. Det smakar salt på läpparna när det blåser hårt från väster.

Visserligen används pumpar inte bara till vatten. Det används numera till det mesta. Det finns pumpar för tjocka och trögflytande vätskor, farliga kemikalier och frätande syror. Men det är inte bara stora pumpar. Det finns också små doseringspumpar som pytsar ut precis lagom mängd pulver och det finns de som pumpar färgpigment.

Vilken sorts pump man ska ha kan ju vara svårt att veta och därför är det så bra att det finns företag som specialiserar sig på pumpar och pumpservice. Skulle något gå sönder eller bli utslitet så kan de hjälpa till. De har en stor välutrustad verkstad med kunnig, erfaren personal. Dit kan pumparna få komma för en översyn, reparation eller service men man åker självklart ut och reparerar eller ser över pumpar på plats också.